США та Євросоюз як ніколи раніше впритул наблизилися до угоди щодо зниження залежності ЄС від енергоресурсів, які постачає російська федерація, Про це стало відомо з даних, оприлюднених виданням Bloomberg.

Як зазначається, Сполучені Штати заявили про готовність постачати до Європи природний газ і водень. Разом із тим, обсяги, ціноутворення та інші важливі деталі угоди поки що залишаються невідомими.

Джо Байден
Джо Байден

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що одним із пріоритетних напрямків для Джо Байдена та союзників із Євросоюзу залишається скорочення та повна зупинка залежності ЄС від газу, який постачає росія.

видобуток газу
видобуток газу

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Крім того, очільник Сполучених Штатів Америки Джо Байден бажає якомога швидше бачити практичний план для досягнення поставленої цілі.

"Це було предметом інтенсивних дискусій протягом останніх кількох днів і тижнів, і ми матимемо більше інформації з цього питання, особливо в п'ятницю", - наголлосив Салліван.

Нагадаємо, у Польщі дали жорстку відповідь на агресію Росії проти України і анонсували "дерусифікацію" економіки. Прем'єр-міністр Польщі заявив, що уряд буде працювати над тим, щоб повністю відмовитися від російських енергоносіїв.

Крім того, Джо Байден летить до Польщі заради України - вирішуватимуть, як покарати путіна.
Президент США Джо Байден відвідає Польщу, щоб поговорити про Україну і обговорити відповідь путіну.

450 гривень на людину: власникам житла, які прихистили переселенців, компенсують комунальні витрати. Українцям держава заплатить за комуналку. Для цього потрібно прийняти у себе переселенців.