Президент США Джо Байден має намір провести двосторонню зустріч з польським лідером Анджеєм Дудою. Для цього він у п'ятницю, 21 березня, відправиться до Варшави. Про це йдеться в повідомленні Білого Дому.

Як стало відомо, лідер Сполучених Штатів має намір обговорити з польським президентом повномасштабну війну, розв'язану Російською Федерацією проти України, а також обміркувати майбутні відповіді заходу Путіну.

Фото: Джо Байден, Беий Будинок
Фото: Джо Байден, Беий Будинок

Поїздка Байдена до Польщі відбудеться наступного дня після того, як в Брюсселі пройде його зустріч з союзниками по НАТО, лідерами країн «Великої сімки» і лідерами Європейського Союзу. Вони зберуться, щоб обговорити міжнародні зусилля з підтримки України після спроби Росії швидко окупувати українські території.

Анджей Дуда, фото з відкритих джерел
Анджей Дуда, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Президенти обговорять, як Сполучені Штати разом з союзниками і партнерами реагують на гуманітарну кризу і кризу прав людини, викликану невиправданою і неспровокованою війною Росії проти України", - зазначила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Нагадаємо, у Польщі дали жорстку відповідь на агресію Росії проти України і анонсували "дерусифікацію" економіки. Прем'єр-міністр Польщі заявив, що уряд буде працювати над тим, щоб повністю відмовитися від російських енергоносіїв.

Крім того, Борис Джонсон планує поїздку до Києва, незважаючи на російські обстріли - побачитися з Зеленським. Співробітники Служби безпеки британського прем'єра побоюються його рішення.

450 гривень на людину: власникам житла, які прихистили переселенців, компенсують комунальні витрати. Українцям держава заплатить за комуналку. Для цього потрібно прийняти у себе переселенців.