У Пенсійному фонді розповіли, як отримати допомогу в разі смерті пенсіонера. Детальну інструкцію опублікувала пресслужба відомства на сторінці в facebook.

У ПФУ зазначили, що у разі смерті пенсіонера на його поховання можна отримати допомогу в розмірі двомісячної пенсії померлого. Гроші можуть отримати ті особи, які вчинили поховання. Підкреслюється, що допомога в розмірі трьох пенсій виплачується в разі смерті "військового" пенсіонера.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується в розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які вчинили поховання. Якщо померла особа була військовим пенсіонером, то особі, яка вчинила поховання, виплачується допомога в розмірі тримісячної пенсії, але не менше п'ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави", - йдеться в повідомленні.

Скрін facebook
Скрін facebook

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Для отримання допомоги українцям потрібно звертатися в найближчий діючий сервісний центр ПФУ. З собою потрібно мати ряд документів: документ, що засвідчує особу заявника, заяву про виплату допомоги на поховання, виписка з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

Раніше Знай писав, українцям розповіли, як отримати пенсію в Ощадбанку та на Укрпошті в умовах війни, інструкція від Мінсоцполітики.

Також ми писали, з 1 березня військовим пенсіонерам підвищили виплати: від 451 до 995 гривень.

Нагадаємо, Українка збирала на свої похорони, але передала всі гроші на допомогу пораненим: "Я поки не буду вмирати".