Стало відомо про те, що Патріарх Варфоломій приїде до Польщі для того, щоб підтримати українських біженців. Людей, які були змушені тікати з країни через російську агресію.

Про це стало відомо завдяки новій публікація на сторінці Центру стратегічних комунікацій, а також інформаційної безпеки.

Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв запрошення президента Польщі Анджея Дуди, і тепер він відвідає країну, щоб підтримати всіх біженців з України. Саме там зосереджена найбільша їх кількість.

Про це йдеться в комюніке головного Секретаріату Священного Синоду Константинопольської церкви.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Крім того, їде туди Патріарх для того, щоб благословити, потішити і зміцнити незліченну кількість біженців, які опинилися в країні після початку війни в Україні.

Патріарх Варфоломій, фото: вільне джерело
Патріарх Варфоломій, фото: вільне джерело

Варто відзначити, що за місяць війни, з 24 лютого Польща прийняла вже більше 2 мільйонів українських біженців. Всього з країни виїхало вже практично 3 з половиною мільйонів громадян.

Раніше Папа Римський Франциск написав пост українською мовою на підтримку України, де закликав:"будемо поруч з цим багатостраждальним народом і обіймемо його конкретними зусиллями і молитвою".

Крім того, президент України Володимир Зеленський запросив Папу Римського в Україну.

Папа римський Франциск / скріншот з відео
Папа римський Франциск / скріншот з відео

"Запросив відвідати нашу державу в цей важливий час. Вірю, що зможемо організувати цей важливий візит, який однозначно підтримає кожного з нас, кожного українця" - йдеться в повідомленні під постом.

Як відреагує на це запрошення сам понтифік-поки що невідомо.

Нагадаємо, що Арестович повідомив про "9 серію" Чорнобаївки для окупантів

Раніше повідомлялося, що Росія налякала президента України Володимира Зеленського "серйозною" санкцією: згадали йому за КВК

Також, в Україні хочуть саджати до 12 років тих, хто показує техніку ЗСУ в мережі