У Міністерстві соціальної політики розповіли, як отримувати пенсійні виплати під час війни. Детальна інструкція для громадян.

Опублікували таку пам'ятку на офіційному акаунті Міністерства соціальної політики.

Якщо в країні війна, це не означає, що громадяни залишаться без грошей. Під час воєнного стану можна отримати пенсії та інші грошові виплати за допомогою «Укрпошти», "Ощадбанку", а також за допомогою уповноважених банків Пенсійного фонду України.

Люди, які перебувають у місці свого постійного проживання можуть очікувати доставку "Укрпоштою" пенсії, а також грошової допомоги додому.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо в місті безпечні умови, то ви можете отримати гроші в найближчому поштовому відділенні самостійно.

Люди, які покинули в умовах війни своє постійне місце проживання, потрібно вибрати зручний спосіб отримання коштів:

  • Грошовим переказом через "Ощадбанк" без відкриття банківського рахунку;
  • Переказом "Укрпоштою" коштів на поштове відділення за новим місцем перебування або в будь-яке автоматизоване відділення"Укрпошти".

У разі, якщо був обраний грошовий переказ від "Ощадбанку", то потрібно про це повідомити в органи Пенсійного фонду по телефону, а також через Особистий кабінет на веб-порталі.

Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua
Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua

Якщо людина обрала переказ "Укрпоштою" пенсії на інше поштове відділення, про це необхідно повідомити в органи ПФУ - особисто, по телефону або через Особистий електронний кабінет ПФУ, або "Укрпошті" по телефону.

На опублікованій схемі все показано більш давально.

пенсіонери, фото: скріншот з відео
пенсіонери, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в Україні затримали дипломата, який намагався вивезти $140 000, євро і навіть золото: все піде на потреби ЗСУ

Раніше повідомлялося, що еевеста Розенко Олена-Христина Лебідь захотіла собі кулемет через війну з Росією

Також, Володимир Зеленський окреслив "червоні лінії" на переговорах України і Росії