Героєм України посмертно вперше стала жінка. Про це повідомили в Офісі президента України.

Як зазначається, почесне звання Героя України присвоїли старшому бойовому медику Інні Дерусовій.

З 24 лютого відважна жінка самовіддано виконувала завдання у місті Охтирка Сумської області.

Фото: ОП
Фото: ОП

Їй вдалося врятувати понад десяток військовослужбовців, нехтуючи ризиком для власного життя. Інна Дерусова загинула під артилерійськими обстрілами російських окупантів, рятуючи поранених.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вічна слава Героям! Герої не вмирають!

Зазначимо, що станом на 10 березня 2022 року загальна кількість нагороджених сягнула 539. 268 з них нагороджено орденом «Золота Зірка», 271 — орденом Держави. Серед них 501 чоловік та 38 жінок. 311 осіб нагороджено за життя та 228 — посмертно.

Нагадаємо, "Заспокійливе для українців" і взірець для Чака Норріса: очільник Миколаївської ОДА Віталій Кім святкує 41-річчя.

Раніше Знай писав, не витримав навіть поліграф: зірка "ДизельШоу" Вікторія Булітко присоромила Лаврова за брехню про ситуацію в Україні

Також Знай повідомляв, росіянка, яка живе в Гостомелі різко висловилася про війну, яку розв'язала РФ: "Таких сволот ще не бачила". Жінка зізналася, що завжди мріяла повернутися на батьківщину, проте не очікувала, що росія оголосить війну Україні.