У середу, 9 березня відзначають 208-ту річницю народження батька української нації-Тараса Шевченка. Людини, яка змінила українську культуру раз і назавжди, і зараз її слова як ніколи актуальні.

Про це згадали на сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій, де опублікували ролик зі співробітниками відомства, які читали вірш Тараса Шевченка.

Зараз Кобзар простягнув свої руки над Україною, адже, ще за життя, близько 200 років тому написав пророчі для країни слова. Він вірив, що Україна оновиться через біль, вогонь, кров і муки, словом відродиться як птах Фенікс з попелу.

Зараз якраз українці проходять через біль, вогонь, кров і муки, в черговий раз, але при цьому не здаються. Всі вірять, що можна стати оновленими і могутніми.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарасу Шевченку - 207
Тарасу Шевченку - 207

... І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

Саме такі слово писав За життя Кобзар, які мали змив не тільки в той час, а й зараз.

"Тримай, батько, над нами свої долоні. ВІР в нас, допомагай нам свої духом і словом. Ми не підведемо. А кривавий супостат-ляже в український чорнозем. І проросте крізь нього золота пшениця під блакитним українським небом " - йдеться в повідомленні під постом.

Тарас Шевченко, скріншот: Youtube
Тарас Шевченко, скріншот: Youtube

Варто відзначити, що Тарас Шевченко народився 9 березня, а помер 10 числа. За своє життя Тарас Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу і незалежність, як у ХІХ і ХХ століттях, так і в ХХІ столітті, коли нова російська імперія намагається знищити все українське.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський на весь світ заявив про загибель 50 дітей під час війни проти Росії

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський не боїться Путіна і хоче прямої зустрічі з президентом РФ

Також, гРосія засудила війну в Україні і склала з себе повноваження