Стало відомо про те, що уряд дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями в їх відсутність. Вимушений крок в умовах воєнного стану.

Про це сказано в постанові Кабінет Міністрів України від 7 березня 2022 року.

Скрін, відео YouTube весілля
Скрін, відео YouTube весілля

Постанова передбачає, що на період воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого, або ж нареченої. Це діє в тому випадку, якщо він або вона є військовим ЗСУ, співробітником Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Нацгвардії, і так далі. Також, дозволили співробітникам поліції, особам начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки, працівникам закладу охорони здоров'я.

Розпис у РАЦСі, кадр з відео
Розпис у РАЦСі, кадр з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Потрібно подати заяву про державну реєстрацію шлюбу командиру, який засвідчує справжність підпису в заяві, а також забезпечує його передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Ця заява і є підтвердженням того, що ви згодні укласти шлюб.

Також, акт можуть скласти командири нареченого або нареченої, і керівники закладів охорони здоров'я. Все скріплюється печаткою.

Варто відзначити, що в Україні за 11 днів війни народилося більше чотирьох тисяч немовлят, а також було створено практично 4 тисячі нових сімей.

РАЦС, скріншот: Youtube
РАЦС, скріншот: Youtube

"Як би ворог не хотів нас знищити і зламати, але життя триває... І народжується нова, незважаючи на війну. З початку війни з Росією в різних куточках України народилося 4311 немовлят", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як правильно накласти джгут при кровотечі: ці поради можуть врятувати життя

Раніше повідомлялося, що крах російських військ: Головнокомандувач ЗСУ відзвітував про чергову поразку РФ-змушені здатися або загинути

Також, українцям нагадали, у кого руки по лікоть в їх крові і хто справжній ворог