Україна має шанси і сили, щоб здобути перемогу у війні, розв'язаній проти неї Росією. Про це говорять німецькі політики та військові, які взяли участь у ток-шоу на телеканалі ARD, передає Укрінформ.

На думку генерала Бундесверу Егона Раммса, Кремль фатально прорахувався, недооцінивши моральний дух українського народу та його армію. Він переконаний, що Україна зможе перемогти.

Він також наголосив, що Україні потрібні засоби ППО, проте Європа за останні 30 років позбавилася необхідних систем радянського зразка. Польща могла б надати Києву літаки радянського зразка, і це відіграло б певну роль, проте не змінило б ситуацію в подальшому.

ЗСУ
ЗСУ

Разом із тим віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс впевнений, що Кремлю не вдасться контролювати всю Україну, навіть якщо кілька міст будуть оточені російськими військами.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами заступника керівника фракції лібералів у Бундестазі Александра Графа Ламбсдорфа, він спочатку сумнівався, що Україні вдасться вистояти, але "ЗСУ мають шанс разом із народом досягти військового успіху". Він також закликав шукати шляхи допомоги Україні, які б не втягували НАТО в «ядерну війну».

Однак посол України у Німеччині Андрій Мельник називає заяви щодо ймовірного початку Третьої світової війни "відмовкою".

Посол України в Німеччині Андрій Мельник, фото з вільних джерел
Посол України в Німеччині Андрій Мельник, фото з вільних джерел

"Боягузтво – поганий порадник. Не можна стояти як кролик перед удавом", - наголосив він.

Він також вказав на той факт, що ЗСУ за 10 днів війни знищили більше російських танків, ніж має на озброєнні Бундесвер. Це напряму вказує, що "є сенс допомагати Україні". Водночас із 450 мільйонів євро, які були обіцяні ЄС на закупівлі зброї для України, країна не отримала поки жодного цента.

У свою чергу Міністерство оборони Британії повідомляє, що за 5-6 березня Росії вдалося «просунутися мінімально», і дуже малоймовірно, щоб їй вдалося успішно досягти раніше запланованої мети.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що евакуація з Маріуполя відкладена, так як армія РФ не тримає обіцянку, стріляючи по людях.

Крім того, сказав дружині, що пішов спостерігати за птахами: ветеран британської армії кинув рідний дім, щоб воювати проти Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, "Карма в дії": путін прислав до України на забій кримських перебіжчиків.