Зовсім недавно ми повідомляли про те, що українській стороні вдалося домовитися про евакуації мирного населення з Маріуполя.

Вранці, 5 березня представники РФ оголосили режим тиші у війні з Україною. Однак, підтвердження з українського боку якийсь час не було і жителі нашої країни завмерли в очікуванні.

Незабаром радник глави ВП Подоляк підтвердив, що з Маріуполя і Волновахи будуть відкриті гуманітарні коридори.

"Так, інформацію підтверджуємо. Що стосується кількості міст, то це тільки початок. Відпрацьовується робоча модель - після чого поступово в перелік місць для евакуації будуть додаватися інші міста і села."

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Михайло Подоляк. Фото: скрін youtube
Михайло Подоляк. Фото: скрін youtube

Однак тепер у Маріупольській міській раді повідомили про зупинку евакуації.

"У зв'язку з тим, що російська сторона не дотримується режиму тиші і продовжила обстріли як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою безпеки евакуація населення переноситься‼️ Просимо всіх маріупольців розходиться і прямувати в місця укриттів. Додаткова інформація про евакуацію буде розміщена найближчим часом. На даний момент йдуть переговори з Російською Федерацією про встановлення режиму тиші і забезпечення безпечного гуманітарного коридору."

Також інформувати жителів міста будуть поліцейські за допомогою гучномовців.