Сьогодні, 3 березня, відбулося пленарне засідання Верховної Ради України, під час якого депутати ухвалили 14 законів та одну постанову.

Про це повідомляється в телеграм-каналі парламенту.

Поміж іншого, Верховна Рада затвердила указ президента "Про загальну мобілізацію".

Був прийнятий закон, який посилює відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах дії режиму воєнного стану. Згідно нього, за мародерство, диверсії та державну зраду порушнику загрожує 15 років позбавлення волі та навіть довічне ув'язнення.

Окрім цього, парламент ухвалив закон про встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність. За таке правопорушення можливе покарання аж до ув’язнення на строк від 10 до 15 років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також було затверджено постанову про звернення Верховної Ради до міжнародних організацій, зокрема, ООН, Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Європарламенту, парламентів та урядів інших держав щодо необхідності забезпечення захисту цивільного населення України від збройних нападів російських загарбників.

Нагадаємо, що росіяни готуються вдарити "градами" по своїх містах, щоб звинуватити Україну.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", експрезидент України Віктор Ющенко відправив Путіна "нах*й" і дав пораду росіянам.