Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські окупанти використовують мобілізованих з Донбасу як "гарматне м'ясо". Їх направлять для захоплення Києва та Одеси. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі facebook.

Валерій Залужний заявив, що російські окупанти провели мобілізацію в так званих "Л/ДНР" і мають намір направити людей на штурм Києва та Одеси. На думку Головнокомандувача ЗСУ цих людей хочуть використовуватися, як"гарматне м'ясо".

Бійці ВСУ. Фото: скрін youtube
Бійці ВСУ. Фото: скрін youtube

"Російське військове керівництво провело мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і формує підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території. Більшість з цих людей мають у російських паспортів. Зараз частина наших земляків перекидають через територію Ростовської області, Краснодарський край і тимчасово окупований Крим для проведення морської наступальної операції із захоплення Одеси. Іншу частину вивезли в Білгород для штурму Києва в першому ешелоні в якості "гарматного м'яса"", - написав він.

Бійці ВСУ. Фото: скріншот youtube
Бійці ВСУ. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Валерій Залужний додав, що такі дії противника є порушенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни

"Це військовий злочин і кричуще порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Це також черговий доказ повного підпорядкування 1 і 2 АК 8-ї армії ЗС РФ", - зазначив він.

Раніше Знай писав, воїнів ЗСУ розлютило руйнування житлових будинків - брати полонених артилеристів вже не будуть.

Також ми писали, як правильно здаватися в полон - інструкція для російських і білоруських загарбників.

Нагадаємо, 100 000 гривень і 10 тисяч доларів: український пенсіонер перерахував всі заощадження на потреби ЗСУ.