Стало відомо про те, що українська армія вирішила перейти з режиму оборони в режим контрнаступу. Тягнути більше немає часу.

Про це стало відомо завдяки новій заяві Генерального штабу Збройних сил України.

"З режиму оборони ми переходимо тепер в режим контрнаступу" - йдеться в повідомленні.

Днем раніше радник офісу президента України Олексій Арестович зробив заяву, про перший наступ Збройних сил України за тиждень після початку війни.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Зона ООС - там приємні новини. Велика частина наших підрозділів утримує свої позиції. А одна з наших бригад навіть просунулася на околиці Горлівки. Зараз там закріплюється. І, можливо, буде розвивати наступ, що не може не бути приємною новиною, тому що вперше на сьомий день війни наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку" - говорить Олексій Арестович.

Олексій Арестович, фото: Офіс президента
Олексій Арестович, фото: Офіс президента

Він упевнений, що це тільки початок, і Україна поверне собі захоплені раніше російськими окупантами землі.

Варто відзначити, що ворог деморалізований, так як російська армія втрачає дуже багато людей. Це зазначив І президент України Володимир Зеленський.

Боєць ВСУ. Фото: скріншот youtube
Боєць ВСУ. Фото: скріншот youtube

"Практично дев'ять тисяч убитих росіян, за один тиждень. На Миколаївському напрямку окупантам доводиться десятками вертольотів забирати своїх 200-х і 300-х.19 років, 20 років. Що вони бачили в житті, крім вторгнення на чужу землю. Україна не хоче бути покрита трупами військових " - говорить український гарант.

Нагадаємо, що у Росії двоє поліцейських затримали пенсіонерку на антивоєнному мітингу

Раніше повідомлялося, що російського військового ліквідували після того, як він хвалився війною в Україні: тепер не зможе.

Також, російські окупанти запустили новий фейк: показують карту з частково завойованою Україною.