Стало відомо про те, що в Маріуполі, який зараз злісно намагаються захопити російські війська, сталася велика пожежа. Перші подробиці.

У мережі з'явилася фотографія з видом на місто, яке повністю оповите чорним димом. Справа в тому, що в результаті обстрілів в Маріуполі сталася велика пожежа.

За інформацією це горить ТЦ Епіцентр, а також магазин Сільпо.

Пожежа в Маріуполі, фото: вільне джерело
Пожежа в Маріуполі, фото: вільне джерело

Раніше в мережі з'явилася інформація про те, що окупанти влаштували блокаду Маріуполя, і місто залишилося без води і світла. Ворожі війська не дають евакуювати з міста жінок, дітей, а також літніх людей. Це справжня гуманітарна катастрофа, як повідомив мер міста Вадим Бойченко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Акція протесту в Маріуполі. Фото: Facebook
Акція протесту в Маріуполі. Фото: Facebook

"Ці покидьки не знайшли іншого способу зламати нас. Вони перешкоджають постачанню і відновленню електроенергії, води і тепла. Вони також пошкодили залізничне сполучення. Зруйнували Мости, розбили потяги для того, щоб ми не мали можливості вивезти з Маріуполя жінок, дітей і літніх людей. Вони перешкоджають постачанню продовольства, створюють нам блокаду, як у колишньому Ленінграді " - йдеться в повідомленні під постом.

Пост міськради, фото: скріншот
Пост міськради, фото: скріншот

За тиждень війни була зруйнована критично важлива інфраструктура життєзабезпечення міста. Влада зараз робить все можливе для того, щоб в короткі терміни відновити інфраструктуру.

"Нас знищують як націю. Це - геноцид українського народу. Ці лицеміри прийшли рятувати російськомовних громадян Маріуполя та регіону. А влаштували винищення українців-маріупольців російського, українського, грецького та іншого походження" - підсумували в міській раді.

Маріуполь, фото: ООС
Маріуполь, фото: ООС

При цьому, українців закликали не вірити фейкам, які поширюються по мережі, і використовувати тільки офіційні джерела інформації.

Нагадаємо, що російські окупанти ведуть вогонь по мирному населенню Донбасу і не дозволяють евакуацію

Раніше повідомлялося, що россійські окупанти ведуть вогонь по мирному населенню Донбасу і не дозволяють евакуацію

Також, 100 000 гривень і 10 тисяч доларів: український пенсіонер перерахував всі заощадження на потреби ЗСУ.