Один з найбільших мільярдерів РФ Алішер Усманов втратив свою яхту, вартістю 600 млн доларів.

Про це повідомляє видання Forbes. У повідомленні йдеться, що німецька влада конфіскувала 156-метрову яхту Алішера Усманова. Він потрапив під санкції, накладені Євросоюзом.

Алішер Усманов, Youtube
Алішер Усманов, Youtube

Яхта російського мільярдера була конфіскована німецькою владою в Гамбурзі. Судно було на верфях німецької суднобудівної фірми Blohm+Voss у Гамбурзі з кінця жовтня на переобладнанні. Подробиць видання поки не наводить, проте очевидно, що йдеться про 156-метрову яхту Dilibar.

Судно було побудоване у 2016 році, та є найбільшим за місткістю по версії Forbes. Тоннаж у 15 тис. 917 тонн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Яхта Dilibar, Youtube
Яхта Dilibar, Youtube

Площа приміщень яхти 3,8 тис. квадратних метрів, на борту можуть бути до 40 пасажирів одночасно. Максимальна швидкість судна – 22,5 вузла (близько 42 км/год).

Також там є два вертолітні майданчики, кінотеатр, ліфт, джакузі. Загальна площа внутрішніх приміщень – 3,8 тис. кв. метрів.

Під санкції потрапили також прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, голова "Роснефти" Ігор Сєчін, голова "Транснафти" Микола Токарєв, засновник та основний акціонер USM Алішер Усманов.

Нагадаємо, раніше російський бізнесмен обіцяє військовим мільйон доларів за вбивство або захоплення Володимира Путіна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські винищувачі порушили повітряний простір Швеції.

Також "Знай.ua" писав, що у Міноборони пояснили, чому перемога за Україною.