Генасамблея ООН прийняла резолюцію з вимогою до РФ вивести війська з України. Рішення підтримала 141 країна.


Варто відзначити, що рішення було прийнято безпрецедентною кількістю голосів: під оплески за проголосували 141 країна, проти - 5, утрималися - 35.

"Росія, Сирія, Північна Корея, Білорусь, Еритрея – це єдині країни, які проголосували проти резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Агресія проти України". Так виглядає самотність Росії у світі " - зазначив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба, YouTube
Дмитро Кулеба, YouTube

Резолюція вимагає від Російської Федерації негайно припинити застосування сили проти України і утриматися від подальшої незаконної загрози або застосування сили проти будь-якої держави-члена.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Генасамблея вимагає сприяти швидкому, безпечному і безперешкодному доступу до гуманітарної допомоги нужденним в Україні, щоб захистити цивільне населення.

"141 держава ООН проголосувала за резолюцію. Це рекордна з 2014 року кількість голосів за українську резолюцію. При тому, що текст максимально жорсткий. Так виглядає антивоєнна коаліція За Україну. Ця резолюція є не тільки важливим політичним сигналом ізоляції Росії і фіксацією її злочинів, у тому числі агресії. Її також використовують у міжнародних судах", - додав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, білоруси всіляко заважають "владі" вести війну з Україною: блокують вокзали і не дають відправити вантажі. Білоруси всіляко заважають "владі" вести війну проти України

Раніше Знай писав, ЗСУ заволоділи секретними документами російських окупантів: планували захопити Україну протягом 15 діб

Також Знай повідомляв, розрахунок Путіна на Януковича в Україні вважають "феєричною історією": "абсолютне незнання"