Митрополит Епіфаній знову висловився про вторгнення Російської Федерації в Україну, зокрема про шостий день цих страшних дій.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Facebook, де він регулярно висловлює свою думку про події в країні і світі.

Перший день весни став шостим днем війни для України. Завдяки підтримці, взаємній допомозі та героїзму був зламаний план ворога швидко захопити українську столицю, а також ліквідувати державність.

Зараз весь цивілізований світ спостерігає за тим, як український народ героїчно бореться за свою свободу, і не збирається здаватися.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"За нашу свободу, за майбутнє нових поколінь доводиться платити страшну ціну. Лише демонічною люттю можна пояснити злочинні напади російських військ на мирних жителів, обстріли житлових районів реактивною артилерією і ракетами. Харків, Чернігів, Херсон, Маріуполь та інші міста сьогодні піддавалися атакам, які не можуть бути кваліфіковані інакше, як акти державного тероризму і злочини проти людяності. Сьогодні ми дізналися про можливу ракетну атаку навіть на духовне серце України-Святу Софію. Також ракети при обстрілі телевежі потрапили в Бабин Яр – місце знищення нацистами десятків тисяч мирних людей в роки Другої світової війни. Сьогодні там знову пролилася кров - вже від рук російських злочинців " - сказано в повідомленні під постом.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Попереду ще чекає тривала війна, але, вже сьогодні можна чітко сказати, що Україна йде до перемоги, і це розуміє весь світ, крім Російської Федерації, де пропагандисти захопили весь інформаційний простір.

Перемагають українці завдяки сильному духу, жертовності, а також силі любові. Це та сила, яка робить нас ближче до Бога, і з його допомогою ми подолаємо всі труднощі на шляху.

Церква, Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ
Церква, Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ

Особливо треба зараз молитися за наших військових, а також медиків і волонтерів, які допомагають впоратися з наслідками цієї трагедії.

Нагадаємо, що митрополит Епіфаній звернувся до стривожених українців словами Святого Письма

Раніше повідомлялося, що россійські диверсанти "зламали зуби" про Михайлівський собор у Києві-хотіли знищити Епіфанія

Також, майже 200 танків, десятки літаків і вертольотів і 5300 загарбників: у Міноборони повідомили про втрати РФ в Україні.