24 лютого після вторгнення російських військ в Україну була захоплена Чорнобильська атомна електростанція.

На сайті Енергоатома заявили, що російські загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення у Чорнобильській зоні відчуження.

Експерти зазначають, що швидше за все "прибульці" не усвідомлюють, що їх опромінює якнайбільше. Адже вони підняли важкою технікою шар забрудненого ґрунту та пилу, та пройшли маршрутами, забороненими для пересування.

Таким чином військові РФ спричинили погіршення радіаційної фону у зоні відчуження, що і було зафіксовано постами автоматизованої системи радіаційного контролю та передано у систему до того, як було пошкоджено інтернет-кабель.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Сумарна активність у зоні відчуження змінена не була, а радіаційні наслідки збурення залишилися в межах її території, за винятком радіоактивного забруднення, винесеного на військовій техніці", - зазначили у Енергоатомі.

Експерти впевнені, що окупанти зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, яке, без сумніву, матиме стохастичний прояв у формі онкозахворювань.

"Невігластво та нерозуміння небезпек, нехтування правилами, угодами та конвенціями часто призводять до прикрого самогубства", - підкреслили в Енергоатомі.

Нагадаємо, раніше окупанти підняли радіоактивний пил у Зоні відчуження: осідає у легенях, скоро відчують.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЧАЕС працює в плановому режимі, але десятки співробітників в полоні російської армії.

Також "Знай.ua" писав, що російська армія відчуває гостру нестачу палива та продовольства, - Генштаб ЗСУ.