Чорнобильська АЕС, яка зараз знаходиться під контролем російських окупантів працює в плановому режимі, проте персонал не відпускає і не дозволяє його ротацію. Про це повідомила представник Державного агентства України з управління Зоною відчуження (ДАЗВ) Євгенія Кузнєцова, пише suspilne.media.

Повідомляється, що серед заручників опинився виконуючий обов'язки гендиректора АЕС Валерій Сейда і всі співробітники, які були на зміні в день захоплення. За словами співробітників їм дозволяють відпочивати, проте змінити їх не можна.

ЧАЕС. Фото: скрін youtube
ЧАЕС. Фото: скрін youtube

Всього налічується кілька десятків заручників. Їм дозволяють самим собі готувати їжу з тих продуктів, які є в їдальні. Нашими продуктами харчуються і російські військові, але готує їм власний кухар.

Відзначається, що велика частина техніки попрямувала з ЧАЕС на Київ, Іванків і Димер, але залишилися ворожі сили, які контролюють ситуацію.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Військові РФ на території ЧАЕС. Фото: скріншот youtube
Військові РФ на території ЧАЕС. Фото: скріншот youtube

Також відомо, що російські військові їздили на важкій техніці по зараженій території, не виключено, що заїжджали навіть в "Рудий ліс". Через це радіаційний фон був підвищений, але загрози для населення немає. Ворог нашкодив собі сам, оскільки вдихав радіаційний пил, який тепер осів на легенях.

Раніше Знай писав, українські військові допитали полонених російських танкістів: "Мам, як виявилося, до нас тут було мирно".

Також ми писали, після запеклих боїв за Міст через Дніпро, Херсон знову опинився під контролем України: "Місто працює і живе".

Нагадаємо, ніколи не забудемо: український Матрос Віталій Скакун ціною свого життя зупинив війська Путіна, підірвавши міст.