Стало відомо про те, що помер найкращий у світі пілот-винищувач. Олександр Оксанченко загинув у повітряному бою, поки відволікав авіацію Російської Федерації.

Його по праву вважають одним з кращих серед льотчиків-пілотажників бойових літаків. Помер він під час того, як відволікав на себе ворожу авіацію.

Президент України Володимир Зеленський вже нагородив посмертно полковника званням Героя України.

"Полковник Олександр Оксанченко, відтепер Герой України, загинув у повітряному бою, відволікаючи на себе ворожу авіацію... Шкода, що Героя України він не отримав за життя, адже коштував цього... Він для мене - назавжди Герой. Назавжди Живий", - про це написала в соціальній мережі Facebook Лана Борисова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Українець став найкращим у світі льотчиком-винищувачем. На його рахунку вже більше двох тисяч льотних годин, і при цьому, бездоганно виконував всі найскладніші елементи вищого пілотажу.

Олександр Оксанченко, фото: Facebook
Олександр Оксанченко, фото: Facebook

Більш відомий по всьому світу став після тріумфального польоту на авіашоу SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest.

Олександр Оксанченко, фото: Facebook
Олександр Оксанченко, фото: Facebook

На шостий день війни було ліквідовано вже понад 5700 російських військових, і ще понад 200 були взяті в полон. Експерти відзначають, що ворог деморалізований, і виснажений, тому як довго вони ще протримаються - невідомо.

Нагадаємо, що російська техніка намагається прорватися в Херсон, але ЗСУ вже готові дати відсіч

Раніше повідомлялося, що в Охтирці зруйнували військову частину, влучив ворожий снаряд - є загиблі

Також, стали діяти нові правила і час комендантської години в Києві: старі перепустки не діють.