Стало відомо про обстріл військової частини в Охтирці. Кількість загиблих перевищила 70 осіб. Перші подробиці.

Про це заявив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький.

Зараз рятувальники продовжують діставати тіла загиблих з-під завалів, і число загиблих вже перевищило 70 осіб.

"Охтирка страждає найбільше, вона першою почала давати відсіч ворогові" - говорить Дмитро Живицький про всю ситуацію, яка трапилася навколо України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Рятувальники продовжують працювати на місці, і діставати тіла з-під завалів. Працюють як співробітники ДСНС, так і просто добровольці.

"Загиблих багато. Зараз готують місця на кладовищі – під 70 померлих українських бійців. Дані наших 200х готуємо", - повідомив Живицький.

Крім того, чиновник зазначив, що ворог отримує по заслузі, і українські військові дають сильну відсіч.

"Тіл росіян по місту було дуже багато, збираємо. Співробітники Червоного Хреста їх забирають додому", - продовжив голова ОДА.

Варто відзначити, що вторгнення Російської Федерації почалося ще 21 лютого. Того дня президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання «незалежності» самопроголошених республік на Донбасі. Це позначало порушення всіх угод.

Вночі четверга, 24 лютого Володимир Путін оголосив про спеціальну операцію по «захисту» Донбасу. Практично по всіх містах України були чутні ракетні вибухи, тобто, фактичний початок війни. Володимир Зеленський порівняв такі дії глави Кремля з фашистською Німеччиною, а також Адольфом Гітлером.

Нагадаємо, раніше зловмисники запустили фейковий сайт "Повернись живим"

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти застрелили українця через відмову віддати мобільник.

Також "Знай.ua" писав, що план Росії провалився-Україна вистояла після 96 годин опору.