Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович повідомив про позицію Києва на переговорах із Росією.

Він зазначив, що риторика цілком зрозуміла і полягає у тому, щоб примусити країну-агресора припинити вогонь та вивести всі російські війська із території України, зазначає видання УНІАН. Там уточнили, що це особиста позиція Арестовича.

Під всіма територіями маються на увазі також окуповані в 2014 році Крим і Донбас.

За його словами, відповідно до міжнародних конвенцій, говорити про перебіг переговорів не дозволяється до тих пір, поки обидві сторони не підготовлять спільного комюніке.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як відомо, саме Арестович є представником України на перемовинах із стороною країни-окупанта. Раніше він доводив до відома українців, що Росія вимагала від нашої держави капітуляції у цій війні.

Раніше Знай писав, в СБУ повідомили українцям, як діяти під час ворожого обстрілу: інструкція заради порятунку життів. Українцям розповіли, як діяти у разі обстрілу російськими окупантами.

Також ми писали, військ Росії недостатньо для окупації України: Сергій Никифоров заявив, що ворог намагається посіяти паніку. Прессекретар Володимира Зеленського заявив, що зараз ворог розраховує на паніку

Крім того, ЗМІ заявляють про звільнення Гостемеля воїнами ЗСУ. Радник глави офісу президента Олексій Арестович повідомив, що українські військові змогли відбити у ворога Гостомель.