Переважна більшість громадян Польщі впевнені, що Росія може вчинити напад на їхню країну. Результати відповідного опитування, проведеного Інститутом ринкових і соціальних досліджень IBRiS 25 лютого 2022 року, опублікувало польське видання Onet.pl.

Вже на другий день російської агресії проти України поляки зрозуміли, що можуть бути наступною метою в списку окупантів. На» низький або нульовий " ризик такого сценарію вказували понад 25 відсотків. респондент. Однак "середній ризик" відзначає кожен другий респондент (51%). У свою чергу, більше 23% опитаних сприймають ризик " високий або дуже високий».

Фото: Володимир Путін, ЗМІ
Фото: Володимир Путін, ЗМІ

Напади Росії на Польщу за статистикою більше побоюються жінки (25%), ніж чоловіки (22%). Найбільше хвилюється молодь. У віковому діапазоні від 18 до 29 років — цілих 65% респондентів оцінюють ризик нападу як «високий або дуже високий».

Кордон з Польщею, скріншот: Youtube
Кордон з Польщею, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними опитування, люди з вищою освітою частіше вірять у високий ризик нападу Росії на Польщу (29%), ніж ті, хто має тільки початкову освіту (12%).

Нагадаємо, що план Росії провалився-Україна вистояла після 96 годин опору: Заява Міноборони.

Міністр оборони відзвітував про минулу добу. Українські військові продовжують боротися, а Європа нарешті почала допомагати.

Раніше повідомлялося, що українці масово беруться за зброю і записуються в ТрО, щоб прогнати російських військових

Також, українські захисники ліквідували ворожу ДРГ у Києві: були переодягнені у форму ЗСУ.