Українцям розповіли, як діяти, щоб не допустити просування ворога по Україні. Інструкціями діляться сухопутні війська ЗС України в facebook.

У ЗСУ заявили, що ворог продовжує намагатися прорватися далі в Україну. Українські захисники активно протистоять їм і знищують ворожу техніку і солдатів. Однак зараз момент, коли повинні активізуватися і прості українці, адже бійцям ЗСУ важлива будь-яка допомога. Так, українцям дали інструкції, які допоможуть зупинити ворога і не дати йому жодного шансу прорвати оборону.

Боєць ВСУ. Фото: скрін youtube
Боєць ВСУ. Фото: скрін youtube

"1. Якщо ви побачили колону танків, після них обов'язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь-який спосіб підійде. Немає палива - немає техніки.

2. Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу – валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

3. Якщо ви знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100% що це ворог, не шкодуйте ліс, запаліть його... новий виросте на кістках окупанта!!!

4. У кого в наявності ескалатори, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!

5. До уваги власників зброї з оптичними прицілами, не обов'язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі – по обстановці.

6. Знімайте покажчики на місцевості, всі ви орієнтуєтеся, ворог – ні. Якщо запитують, де знаходимося - проявіть фантазію, дезінформуйте ворога.

7. Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об'єктів і т.д. засинайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.

8. Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу!!!",- йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, українські військові допитали полонених російських танкістів: "Мам, як виявилося, до нас тут було мирно".

Також ми писали, після запеклих боїв за Міст через Дніпро, Херсон знову опинився під контролем України: "Місто працює і живе".

Нагадаємо, ніколи не забудемо: український Матрос Віталій Скакун ціною свого життя зупинив війська Путіна, підірвавши міст.