У той час, як росіяни «з братньою любов’ю» обстрілюють Україну ракетами, знищують житлові будинки і вбивають дітей, українці продовжують звертатися до Бога зі словами молитви за рідну державу.

Текст молитви за мир в Україні опублікував сайт ставропігійної парафії Православної Церкви України в Києві. Ця молитва звучить у зазначеному храмі за кожною Божественною літургією.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Молитви за мир в Україні

«Господи Боже наш, Ти Бог Єдиний на небесах і на землі, Ти володієш усіма царствами й народами. В руках Твоїх міцність і сила, й ніхто опиратися Тобі не може. Ти сидиш на херувимах і Тебе безперестанно оспівують серафими, тож що може проти Тебе людина? Приклони, Господи, вухо Твоє й почуй; споглянь очима Твоїми й побач злі наміри ворогів наших. Віримо, що Ти один Милостивий і Сильний, і можеш позбавити нас від рук їхніх. Ти зберіг раба Твого Давида від руки сильного, вкотре показавши, що сила Твоя в немочі звершується, і прийняв журбу серця Езекії, подавши йому продовження років життя. Подай же мир і спокій боголюбивому народові нашому, й не віддай нам за гріхи наші. Бо пам’ятаємо слова Спасителя нашого, Єдинородного Сина Твого й Господа нашого Ісуса Христа: «Всі, хто взяв меч, від меча загинуть». Тож не на зброю нашу, а лише на Тебе надію покладаємо, силу Твою відаючи. Ти твориш чудеса, від Тебе перемога й поразка. Даруй Україні нашій мир глибокий і непорушний, від війни та нашестя супротивників оберігаючи, й усе благе на користь душевну й тілесну подаючи.Бо Ти є Бог милості, Цар миру й Спаситель душ наших, і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь».

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Молитва, фото gettyimages
Молитва, фото gettyimages

Нагадаємо, глава УГКЦ Блаженніший Святослав попросив українців долучитися до Всесвітньої молитви за мир: "Хоч би де ви були"

Також Знай писав, молитви за воїнів та повернення мирних часів: потужні слова, які має прочитати кожен. Молитися про збереження життя на війні можна як самому воїну, так і його рідним

Раніше Знай повідомляв, блаженніший Святослав закликав українців боронити свою державу: "Не маємо права віддати своє".