Настоятель української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав після вторгнення Росії, звернувся до українців та закликав всіх молитися за мир.

Звернення Блаженнішого Святослава опублікували на інформаційному ресурсі української греко-католицької церкви.

Блаженніший Святослав зазначив, що після того, як ворог ступив на українську землю, несучи зі собою смерть і розруху, наш святий обов'язок боронити Батьківщину.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав

"Ми не зазіхаємо на чуже і не погрожуємо нікому, але і свого нікому не маємо права віддати! У цей історичний момент голос нашого сумління кличе нас усіх як один стати на захист вільної, соборної і незалежної Української Держави! Істрія минулого століття вчить нас, що всі ті, хто починав світові війни, їх програвали, а ідолопоклонники війни приносили лише знищення і занепад власним державам і народам", - зазначив він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Блаженніший Святослав наголосив, що церква завжди буде зі своїм народом і буде підтримувати молитвою. До того ж священнослужитель закликав всіх молитися за військових, які ціною славного життя боронять Україну.

"Сьогодні ми урочисто проголошуємо: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу!". Єдиним серцем і устами молимося: "Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!". Святі праведники, мученики та ісповідники української землі, моліться і заступайтеся за нас перед Богом! Благословення Господнє на вас!", - підсумував він.

Нагадаємо, глава УГКЦ Блаженніший Святослав попросив українців долучитися до Всесвітньої молитви за мир: "Хоч би де ви були"

Також Знай писав, молитви за воїнів та повернення мирних часів: потужні слова, які має прочитати кожен. Молитися про збереження життя на війні можна як самому воїну, так і його рідним

Раніше Знай повідомляв, глава УГКЦ Блаженніший Святослав розповів українцям, на кого можна покластися у важкий момент: "Завжди з народом"