Нічого немає жахливішого за війну. Адже вона приносить людям тільки біль і страждання. Але, на жаль війни відбувалися і відбуваються, а тому ще в давні часи були створені молитви, які допомагають воїнам.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Молитва часто допомагає воїнам налаштуватися перед битвою, підбадьоритися і дати рішучу відсіч наступаючому ворогові. Молитися про збереження життя на війні можна як самому воїну, так і його рідним. Головне робити від чистого серця, звільнившись від усіх сторонніх думок.

Молитва на фронті, скріншот: YouTube
Молитва на фронті, скріншот: YouTube

Молитви про збереження життя воїнів до святителя Микити, єпископа Новгородського


О, архієрею Божий, святителю Микито! Почуй нас, грішних, нині у священний храм стекшихся, і чесного образу твоєму поклоняються, і до священней твоєї раці які припадають, і розчулено кричущих: якоже сидячи на престолі святительства у Великому Новеграде се, і єдиною належащу бездождию, дощ молитвою звів єси, і паки граду сему вогненним полум'ям обдержиму, молитвою избаву подав єси, тако і нині молимо тя, про святителю Христовий Никито: молися до Господа, еже избавити царюючий град, Великий Новград цього і вся гради і християнські країни від боягуза, потопу, голоду, вогню, граду, меча і від всіх ворогів видимих до невидимих, яко да неабияких заради молитов твоїх спасаеми, славимо Пресвяту Тройцю, Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милостивное заступництво, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Молитва великомученику Георгію Побідоносцю

Святий, славний і всехвальний великомучениче Георгіє! Собраннии в храмі твоєму і перед іконою твоєю святою поклоняється людие, молимо тя, відомий бажання нашого посередника, моли з нами і про нас умоляемаго від свого милосердя Бога, так милостивно почує нас, просять Його благостиню, і не залишить вся наша до спасіння і житію нуждная прохання, і дарує нашій країні перемогу на сопротивня; і паки, припадающе, благаємо тебе, святий победоносче: зміцни даною тобі благодаттю під бранех православне воїнство, разруши сили востающих ворогів, нехай посоромляться та посрамятся, і зухвалість їх так буде переломлена, і так уведят, яко ми маємо Божественну допомогу, і всім, в скорботі і обстоянии сущим, многомощное яви своє заступництво. Умоли Господа Бога, всієї тварі Творця, визволити нас від вічної муки, та прославляємо Отця, і Сина, і Святого Духа і твоє сповідуємо предстательство нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва, фото: Unian
Молитва, фото: Unian

Молитва про повернення мирних часів до преподобного Єфрема Сирині


Куди біжу від Тебе, Господи наш? В якій країні сховаюся від лиця Твого? Небо - престол Твій, земля - підніжжя Твоє, в море шлях твій, в пеклі панування твоє. Якщо близький вже кінець світу, то не без щедрот Твоїх буде кончина.

Знаєш Ти, Господи, що неправди наші великі; і ми знаємо, що великі щедроти твої. Якщо не умилостивлять тебе щедроти твої, загинули ми за беззаконня наші. Не залиш нас, Господи, Господи; бо куштували ми Плоть і кров Твою.

Коли справи кожного піддадуться випробуванню перед Тобою, Господи усіляких , - в цей останній час не відверни, Господи, обличчя Твого від сповідали святе Ім'я твоє. Отче, Сину і душі Святий, Утішителю, спаси нас і збережи душі наші!

Благаємо добрість Твою, Господи, відпусти нам провини наші, погорди беззаконня наші; відкрий нам двері щедрот Твоїх, Господи, нехай прийдуть до нас часи мирні, і по щедротам твоїм милостиво прийми молитву нашу, тому що каються, Господи, ти відкриєш двері.

Нагадавши, у ПЦУ підказали дієву молитву, коли Батьківщина в небезпеці- " Владико, почуй нас!". Молитися треба з чистим серцем, без злих помислів і поганих думок

Раніше Знай писав, глава УГКЦ Блаженніший Святослав розповів українцям, на кого можна покластися у важкий момент: "завжди з народом"

Також Знай повідомляв, священик УПЦ розповів, як провести день Ангела. Найкращий спосіб провести цей день-це причаститися Святих Христових Таїн.