Наразі банківська система в Україні мобілізувалася на 200% для забезпечення роботи та виконання своїх функцій. Громадяни можуть зняти готівку без жодних лімітів.

За можливості банки підкріпляють банкомати готівкою. До того ж Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України, передає "Держспецзв'язку".

Людина біля банкомату, фото: Знай.ua
Людина біля банкомату, фото: Знай.ua

Також варто зазначити, що обмеження на безготівкові розрахунки відсутні, СЕП працює без перебоїв. Національний банк не вводив обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема на розрахунки через POS-термінали у точках торговельних мереж, саме тому всі безготівкові розрахунки можна здійснювати без обмежень.

Варто наголосити, що у поточних умовах найбезпечнішим та найнадійнішим засобом оплати є безготівкові розрахунки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Система електронних платежів (СЕП) Національного банку працює у звичайному режимі. Банки України підключені до СЕП та здійснюють платежі клієнтів у штатному режимі та без перебоїв.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, на банкоматах "Ощадбанку" з'явилися небезпечні для українців камери: "Можуть зчитувати PIN-код". Чоловік виявив відеокамеру прямо зверху над клавіатурою банкомату.

Раніше Знай писав, Нацбанк пояснив, як працюватиме під час війни: обмеження на зняття готівки, курс гривні і робота банкоматів. Нацбанк ввів обмеження на зняття готівки під час війни

Також Знай повідомляв, блокування банківських рахунків у випадку вторгнення: українцям пояснили, чого чекати і як не потрапити на гачок шахраїв. Українцям відповіли, Чи збираються в банках ставити обмеження на зняття готівки.