С відомо про те, що українців лякають чутками про блокування банківських рахунків у випадки повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Що про це говорять банкіри.

На тлі чуток, які почали поширюватися по мережі на рахунок масштабного вторгнення російських бойовиків на територію України, з'явилася ще інформація про блокування рахунків.

Банкомат. Фото: youtube
Банкомат. Фото: youtube

Точніше, мова йде про те, що банки тестують можливість обмеження зняття готівкових коштів, а також банківських рахунків українців.

У Незалежній асоціації банків назвали цю новину брехнею, адже за їхніми словами такого не станеться.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"У Telegram-каналах поширюється інформація про те, що найбільші банки України разом з урядом тестують можливість обмеження на зняття коштів з карт і банківських рахунків громадян і нібито ця дія проводиться в рамках підготовки до відбиття збройної агресії. Це провокація або просто шахрайство", — йдеться в повідомленні.

"ПриватБанк", фото: znaj.ua
"ПриватБанк", фото: znaj.ua

У банків є право блокувати перекази по банківській карті, а також рахунки клієнтів, однак, для цього повинні бути вагомі причини, про які вам повідомлять співробітники.

Варто відзначити, що чутки про повномасштабне вторгнення РФ тільки посилюються після того, як президент Володимир Путін підписав указ про визнання самопроголошених республік на території Донбасу. Багато країн засудили країну за це, і тепер готові вводити серйозні санкції. А ось рубль тепер став найбільш нестабільною валютою в світі.

Банк, фото: Знай.ua
Банк, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що з 1 березня в Україні переглянуть розмір пенсій-скільки отримають військові, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї

Раніше повідомлялося, що на банкоматах "Ощадбанку" з'явилися небезпечні для українців камери

Також, ПриватБанк і Міноборони зазнали хакерської атаки: не працюють годинами.