Один з найбільших українських державних банків України "Ощадбанк" запідозрили в тому, що на їх банкоматах було встановлено відеокамери. І справа в тому, що ці камери можуть нести небезпеку для клієнтів - вони встановлені так, що вони легко можуть зчитувати PIN-коди банківських карт під час їх введення на клавіатурі банкомату.

Про це стало відомо завдяки публікації в мережі Facebook клієнта, який помітив ці відеокамери.

"Ощадбанк", фото: Facebook
"Ощадбанк", фото: Facebook

Чоловік виявив відеокамеру просто зверху над клавіатурою банкомату. Зняти такий камерою процес введення PIN-коду у всіх деталях-немає нічого простішого. Ну, а потім до знятого відео можуть отримати доступ співробітники банку або технічні працівники, які обслуговують банкомат.

"Ощадбанк", фото: Facebook
"Ощадбанк", фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Після звернення на гарячу лінію надіслали людину, яка обслуговує банкомати. З його слів, камеру встановили вони на прохання банку. Також людина показала зображення з цієї камери. У центрі зображення-клавіатура банкомату", - пише клієнт Ощадбанку.

У коментарі до цієї публікації співробітник "Ощадбанку" ігор Соколенко відповів, що відеокамери є майже на всіх їх банкоматах. Правда, розташування у них різне. Однак в будь-якому випадку вони не представляють жодної небезпеки для клієнта і його конфіденційних банківських даних.

Публікація Олександра Мельника, скріншот: Facebook
Публікація Олександра Мельника, скріншот: Facebook

"У частини вона знаходиться збоку, у частини – зверху, і фіксує факт видачі готівки. При введенні PIN-коду вона вимикається", - роз'яснив Соколенко.

Раніше повідомляли, списують гроші з карток на потреби військових ЗСУ: у мережі поширюють черговий фейк по роботі банків.

Як повідомляв Знай.uа, кібератака на ПриватБанк і Ощадбанк 15 лютого: поліція почала розслідування, що відомо.

Знай.uа писав, ПриватБанк і Міноборони зазнали хакерської атаки: не працюють годинами.