У четвер, 24 лютого стало відомо про захоплення російськими військами Чорнобильської АЕС. У Верховній Раді повідомили, що фіксується перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання.

У Верховній Раді заявили, що згідно з даними системи радіаційного контролю в Чорнобильській АЕС фіксується перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання. На карті зони відзначені червоними крапками.

Карта. Скріншот telegram
Карта. Скріншот telegram

"Дані з автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження, доступні в режимі онлайн, свідчать про перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання (червоні точки) на значній частині пунктів спостережень", - йдеться в повідомленні.

Скрін telegram
Скрін telegram

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Підкреслюється, що у зв'язку з окупацією території противником неможливо встановити причини зміни показників радіаційного фону біля ЧАЕС.

"В результаті окупації і бойових дій встановити причини зміни показників радіаційного фону в зоні відчуження поки неможливо", - йдеться в повідомленні.

У Державній інспекції ядерного регулювання України заявили, що причиною таких коливань є порушення верхнього шару ґрунту через активний рух важкої військової техніки противника.

"Стан ядерних установок та інших об'єктів ЧАЕС – без змін", - йдеться у повідомленні.

Раніше Знай писав, воїни ЗСУ захопили в полон "нову порцію" російських десантників: не знали куди летять, думали, навчання. ЗСУ показали чергових полонених російських солдатів

Також ми писали, Володимир Зеленський закликав українців зібрати всю волю в кулак: "Ніхто за нас не буде воювати". Президент у новому зверненні розповів про нові капості від російської армії.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ повідомив про прорив на чернігівському напрямку: захоплена ворожа техніка та документи.