У Службі безпеки України в соціальній мережі facebook дали поради громадянам, як діяти у разі ворожих обстрілів. У відомстві зазначили, що дотримання інструкцій може врятувати життя.

В СБУ порекомендували ознайомитися з інструкціями на випадок артилерійського обстрілу і стрілецькою зброєю, а також розповісти про це рідним, близьким, можливо, сусідам.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"Шановні громадяни! Будь ласка, ознайомтеся і повідомте всім своїм контактам короткі інструкції, які можуть врятувати ваше життя", йдеться в повідомленні.

Так, під час обстрілу стрілецькою зброєю українцям радять знайти укриття. Якщо це вдома, то можна сховатися у ванній, а якщо обстріл почався на вулиці, то рекомендується впасти на землю і закрити голову руками. Також найкраще знайти будь-якої виступ на Землі, наприклад, канаву. Вставати рекомендується як мінімум через 5 хвилин після припинення стрільби.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ознайомиться з іншими правилами можна нижче:

Інструкція від СБУ. Фото: facebook
Інструкція від СБУ. Фото: facebook

Інструкція від СБУ. Фото: facebook
Інструкція від СБУ. Фото: facebook

Інструкція від СБУ. Фото: facebook
Інструкція від СБУ. Фото: facebook

Раніше Знай писав, в СБУ звернулися до українців і дали чіткі інструкції: "Ситуація вимагає єдності, спокою і рішучості".

Також ми писали, у ЗСУ відзвітували про ситуацію в Україні: військові продовжують тримати оборону областей. Як йдуть справи в ЗСУ. Готові дати відсіч бойовикам.

Нагадаємо, українців просять повідомити про підозрілих людей на вулиці: на що варто звернути увагу. У Нацполіції зазначили, що особливу увагу потрібно звернути на людей з червоними елементами в одязі.