Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм американським колегою Джо Байденом і британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном.

Переговори з Байденом і Джонсоном Зеленський провів рано вранці в четвер, 24 лютого.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що зараз необхідна анти-путінська коаліція і негайні санкції проти Росії. А також для України зараз дуже важлива фінансова та військова підтримка України.

Володимир Зеленський. Фото: Youtube
Володимир Зеленський. Фото: Youtube

"Закликаємо негайно зупинити Путіна, війну проти України і всього світу! Створення антипутінської коаліції. Негайні санкції, захист і фінансова підтримка! Закрийте повітряний простір! Світ повинен примусити Росію до миру", — зазначив Зеленський.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Скріншот допису
Скріншот допису

Зазначимо, що президент США Джо Байден розкрив подробиці бесіди з українським лідером. Також він заявив, що засуджує "неспровокований і невиправданий напад російських Збройних сил".

Джо Байден. Фото: Twitter
Джо Байден. Фото: Twitter

"Я поінформував його (Зеленського. - ред) про кроки, які ми робимо, щоб викликати міжнародне засудження, в тому числі сьогодні ввечері в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Завтра я зустрінуся з лідерами G7, і Сполучені Штати, наші союзники і партнери введуть жорсткі санкції проти Росії. Ми продовжимо надавати підтримку і допомогу Україні та українському народу", - повідомив Байден.

Нагадавши, Володимир Зеленський знову звернувся до українців, попросив зберігати спокій:"атакують фейки". Президент опублікував нове звернення до українців.

Раніше Знай писав, ДСНС про наслідки російських обстрілів: горять житлові будинки, військові склади та аеродроми. Як пройшла ніч для українських міст під обстрілами

Також Знай повідомляв, генштаб ЗСУ: збито 5 літаків і вертоліт агресорів у небі над Україною. Українські Збройні сили збили кілька російських літаків