У четвер, 24 лютого близько 4-ї ранку російська армія вторглася на територію України та почала обстрілювати одразу кілька мирних міст. Після цього було прийнято рішення ввести в Україні воєнний стан.
Про запровадження воєнного стану заявив президент України Володимир Зеленський.
Зазначимо, що такий особливий правовий режим вводиться у разі загрози національній безпеці, і передбачає він перш за все заборону змін до конституції. Також у цей період не можна проводити референдуми чи вибори.

Що передбачає введення воєнного стану
Що передбачає введення воєнного стану

Під час воєнного стану допускається цензура та трудова повинність для працездатних осіб. Також можлива заборона політичних партій, якщо їхня діяльність загрожує суверенітету України.
Під час воєнного стану можливе вилучення майна на потреби оборони. Також воєнний стан передбачає евакуацію населення з небезпечних ділянок.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

"Сьогодні вранці президент Путін оголосив про введення спеціальної військової операції на Донбасі. Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та по наших прикордонниках, прикордонних загонах. В багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан на всій території нашої держави... Сьогодні від кожного з вас потрібен спокій.Ми готові до всього", – сказав президент.

Нагадаємо, у Міноборони Великобританії пригрозили Путіну "розправою" і пригадали історію "падіння" Криму: "Зробити це знову"

Раніше Знай писав, військовозобов'язаним заборонять виїзд з України на тлі санкцій ЄС проти РФ: під "удар" потрапили сотні. Верховна Рада впровадила декілька змін, через загрозу вторгнення РФ, та санкції ЄС

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також Знай повідомляв, Путін - безсмертний вампір з планами світового панування: британські ЗМІ оприлюднили свою теорію