Президент Володимир Зеленський звернувся із відеозверненням до українців через атаку військ Російської Федерації. Очільник держави повідомив, що в Україні запроваджується воєнний стан.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та по нашим прикордонникам. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан на всій території нашої держави», - заявив Зеленський.

Водночас президент США Джо Байден поговорив із Зеленським по телефону. Сполучені Штати почали працювати над міжнародною підтримкою України.

Зеленський також закликав українців бути спокійними та залишатися вдома.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Скрін, Facebook Резніков Олексій
Скрін, Facebook Резніков Олексій

«Дорогі українці! Ворог почав інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, а також центрів військового управління і аеродромів в інших регіонах. Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам. Наші військові роблять усе, аби захистити вас і не дати агресору шансу на прорив. Сьогодні я вчергове звертаюся до вас: зберігайте спокій! За можливості залишайтеся вдома. Ситуація контрольована, але нашій армії зараз як ніколи треба ваша підтримка. Ваш спокій і впевненість у Збройних силах України наразі найкраща допомога! Ми оперативно інформуватимемо про ситуацію», - звернувся до громадян міністр оборони України Олексій Резніков.

У Харкові вибухи. Міський голова Харкова Терехов Ігор звернувся до містян із закликом зберігати спокій і залишатися вдома.

У Києві наразі увімкнули сирени, містян попереджають про можливий авіаналіт.

З Одеси повідомляють про серію вибухів на державних об'єктах, мета яких - деморалізація зЗбройних сил України, правоохоронних органів та населення.

Наразі всі частини ЗСУ підняли по тривозі, вони виступають на оборону об'єктів у всіх регіонах.

Українців просять не панікувати, вірити лише офіційним джерелам інформації, не довіряти російським медіа.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відреагував на події в УКраїні.

"Я вражений жахливими подіями в Україні та поговорив із президентом Зеленським, щоб обговорити наступні кроки. Президент Путін обрав шлях кровопролиття та руйнування, розпочавши неспровокований напад на Україну. Великобританія та наші союзники рішуче відповідатимуть", - написав він.

Нагадаємо, раніше у Міноборони Великої Британії пригрозили Путіну "розправою".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін оголосив війну Україні. Володимир Путін також закликав усіх військовослужбовців ЗСУ скласти зброю.

Також "Знай.ua" писав, що російський парашутист ледь не вбився, зачепившись за ліхтар і гримнувшись об бетонну стіну.