Доктор Євген Комаровський вирішив дати чергову пораду батькам. Стосується він дітей і екранів гаджета. Чи можна відволікати цим малюків.

Новий пост з'явився на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно чоловік дає поради батькам стосовно дітей.

Цей раз не став винятком, і заговорив він про дітей і екран гаджетів. Реалізовувати поради буде дуже складно, більш того, практично неможливо. Але, якщо постараєтесь, то буде чудово.

"Отже, взаємини немовляти і екрану (абсолютно не принципово, про який екран йде мова — телевізор, ноутбук, планшет, смартфон) — це найгостріша проблема сучасності" - пише Євген Комаровський.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Всі експерти в особі педіатрів, педагогів і психологів говорять про те, що електронні пристрої викликають величезну кількість проблем, зокрема у самих маленьких дітей.

Євген Комаровський. Фото: Instagram
Євген Комаровський. Фото: Instagram
Євген Комаровський. Фото: Instagram

З чим пов'язані проблеми:

  • Діти отримують інформацію абсолютно неприродним чином - не рухаючись і спрямувавши погляд в одну точку;
  • Діти не сприймають властивості предметів, оскільки використовують тільки два органи почуттів або, що ще гірше, сприймають властивості неправильно-наприклад, кинутий м'ячик не відскакує, а просто зникає з екрану;
  • Соціальна взаємодія з екраном неможливо, але ж саме така взаємодія робить людину людиною.

Також, можуть бути інші проблеми, серед яких є: ожиріння, затримка розвитку, психічні розлади, порушення сну, залежність.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

"Головна порада: дитина першого року життя не повинна пізнавати світ за допомогою екрану. Виключіть екран. Взагалі. Навіть 10 хвилиночок не треба...якщо не можете скористатися головною порадою, постарайтеся ні за яких обставин не залишати малюка з екраном один на один" - підсумував доктор Комаровський.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів, чи можна лікувати ГРВІ у дітей походом в лазню

Раніше повідомлялося, що Євген Комаровський заявив, коли кисень в крові у дітей говорить про небезпеку

Також, доктор Комаровський заліз у тарілки українців і викинув зайве.