Президент США Джо Байден провів зустріч із головою Міністерства закордонних справ України Дмитром Кулебою. Про це повідомили у прес-службі Білого Дому.

Байден пояснив Кулебі своє бачення реакції на визнання Росією самопроголошених псевдореспублік «ЛНР» і «ДНР». Президент США запевнив, що його країна продовжить надавати Україні допомогу в сфері безпеки, а також пообіцяв макроекономічну підтримку.

«Today, @POTUS met with Foreign Minister Dmytro Kuleba of Ukraine to reaffirm the United States’ commitment to Ukraine’s sovereignty and territorial integrity, and to update him on the U.S. response to Russia’s actions. (Сьогодні @POTUS зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України, а також поінформувати його про відповідь США на дії Росії)», - йдеться у повідомленні.

Скрін: Джо Байден і Дмитро Кулеба
Скрін: Джо Байден і Дмитро Кулеба, Білий дім

Разом із тим, анонсована раніше зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена та голови МЗС Росії Сергія Лаврова не відбудеться.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Тепер, коли ми бачимо, що вторгнення починається, і Росія ясно заявила про свою повну відмову від дипломатії, немає сенсу проводити цю зустріч…», - наголосив Блінкен після розмови з Кулебою.

Дмитро Кулеба, фото: facebook.com/dmytro.kuleba
Дмитро Кулеба, фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Планувалося, що на зустрічі 24 лютого сторони обговорять подальший діалог між Байденом і Путіним, проте тепер у Білому Домі не бачать в цьому сенсу до тих пір, поки Росія не змінить своєї риторики.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Анастасія Приходько "злила" таємні переговори Леніна по Україні - в РФ помилилися:"Пох*й".

Також портал Знай писав, Дмитро Кулеба полетів до Пентагону, поки в Україні думають над НП на Донбасі: нардепи об'єднуються.

Крім цього, портал Знай.uа повідомляв, що в Україні можуть повністю закрити кордон з Білоруссю і РФ: поїздок не буде.