У Кіберполіції попереджають, що 22 лютого на державні установи, банки та інші установи України, ймовірно, буде проведено нову кібератаку.

Такі дані оприлюднили на сайті Кіберполіції Сert.gov.ua. У повідомленні йдеться, що на сайті Raidforums за посиланням https://raidforums [.]com/Thread-Message-to-Ukraine було виявлено повідомлення, що містить погрозу проведення кібератак 22 лютого.

Хакер. Фото: Youtube
Хакер. Фото: Youtube

Тепер обговорення за даною адресою не виявлено, проте це не говорить, що атаки не буде.

Зазначене повідомлення містило сповіщення про оренду серверів для підготовки нових атак на вебсайти державного сектору, банківського сектору, сектору оборони.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"За цим повідомленням вбачається, що атаки повинні здійснити дефейс вебресурси, що розміщуються в зоні .ua. У разі виявлення ознак кібератак або аномальних дій у ваших інформаційних системах просимо ТЕРМІНОВО повідомляти: Урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України СERT-UA", - зазначають у повідомлені.

Також розміщені електронні адреси та посилання, куди направляти повідомлення.

Нагадаємо, що після кібератак 14 січня та 13 лютого, спеціалісти з кібербезпеки налаштовані працювати та відбивати напади на установи.

Нагадаємо, раніше Зеленський видав Указ по рішенню РНБО щодо національної безпеки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі розповсюджують черговий фейк щодо роботи банків.

Також "Знай.ua" писав, що на банкоматах "Ощадбанку" з'явилися небезпечні для українців камери