Після масштабних DDoS-атак на українські банки, у мережі почала розповсюджуватися неправдива інформація про те, що її запустив український уряд.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Центр протидії дезінформації".

Так, стало відомо, що фейковий Telegram-канал від імені "Національного Корпусу" почав поширювати неправдиву інформацію про те, що DDoS-атаки на сайти банків України це нібито "тестування Урядом країни обмеження об’єму грошових коштів населення для передачі їх військовим".

Скріншот допису
Скріншот допису

Дійсно, у вівторок, 15 лютого сталася DDoS-атака на сайти Міноборони, ЗСУ, а також додатки "ПриватБанку" та "Ощадбанку". Однак, жодних грошей вкладників українських банків забирати та передавати їх військовослужбовцям Збройних Сил України, не збираються, адже це не відповідає чинному законодавству.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Всі банки на території України працюють в межах чинного законодавства. А законом подібний механізм "запозичення" не передбачений", - зазначили на фейсбук-сторінці "Центр протидії дезінформації".

Варто нагадати, що у вівторок, 15 лютого на українські вебресурси були здійснені кібератаки. Через DDoS-атаки не працювали вебсервіси державних банків, а також сайти Міноборони та ЗСУ. Після цього Національна поліція відкрила кримінальне провадження з цього приводу.

Нагадаємо, ПриватБанк і Міноборони зазнали хакерської атаки: не працюють годинами. Сайти не працюють, видає помилку

Раніше Знай писав, курс валют 18 лютого підірве репутацію гривні: долар і євро знову зміцніли. НБУ розмістив свіжий курс валют на п'ятницю, 18 лютого

Також Знай повідомляв, у українки з карти "ПриватБанку" безслідно зникло 27 тисяч гривень, в банку тільки попрощалися: "Панночка з єхидною посмішкою..."