Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прокоментував можливість запровадження в Україні надзвичайного чи воєнного стану. Про це він сказав під час брифінгу у понеділок, 21 лютого.

За словами Руслана Стефанчука, попри загострення ситуації на Донбасі та тривожні настрої громадян, Україна цілком готова "до будь-якого розвитку подій".

А щодо питань пов’язаних із запровадженням "спеціальних станів в Україні", про які також йшла мова, спікер парламенту пояснив, що відповідні процедури чітко виписані у законодавстві.

Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Руслан Стефанчук - фото ВРУ

"Цьому повинен передувати указ президента, який буде розглянутий і затверджений у Верховній Раді. Але я дуже сподіваюся, що до цього ми не дійдемо, тому що Україна ніколи не була прихильником розв'язання питання будь-яким військовим шляхом, а виключно політико-дипломатичним", - сказав Стефанчук. Руслан Стефанчук

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Руслану Стефанчуку також було поставлено конкретне запитання стосовно можливості введення надзвичайного стану в окремих регіонах України через обстріли територій, які спостерігаються останніми днями.

За словами глави Верховної Ради, оскільки на цей момент немає указу президента України Володимира Зеленського, то, відповідно, про введення спеціальних станів в Україні чи на окремих її територіях, "говорити нема про що".

"Але я дуже сподіваюся, що до цього не дійде", - наголосив спікер. Руслан Стефанчук

Раніше ми повідомляли, що в РНБО чітко показали, звідки ростуть ноги у провокацій на Донбасі: бойовики обстріляли дві школи, лікарню і "прикордонний пункт"

Як повідомляв Знай.uа, евакуйовані жителі Донбасу сидять голодні, поки їхні квартири грабують: людям кілька діб не дають навіть поспати

Також Знай.uа писав, скандальний Володимир Жириновський за рік вперед "передбачив" Україні початок війни й назвав дату: "О 4 годині ранку"