В зоні проведення операції Об’єднаних сил на Сході України ворожі російські війська за минулу добу, 19 лютого, встигли 136 разів порушити режим "тиші".

При цьому окупанти 116 разів застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомили у штабі ООС сьогодні, 20 лютого.

Противники задіяли артилерійські системи калібром 152 мм та122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння танків та великокаліберні кулемети.

Планові навчання, фото зі сторінки ООС Facebook
Планові навчання, фото зі сторінки ООС Facebook

Крім того, зафіксували три випадки прольотів ворожих БПЛА, як припускають, системи «Орлан-10», які перетнули лінію зіткнення.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Вороги підступно ведуть артилерійський вогонь з населених пунктів, розміщуючи своє озброєння, прикриваючись житловими будинками. Таким чином противники намагаються змусити підрозділи ЗСУ відстрілюватися у відповідь, щоб використати подібні ситуації для звинувачення українських захисників в обстрілах мирних мешканців.

«Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права», - нагадали в ООС.

В результаті обстрілів двох українських військовослужбовців було смертельно поранено осколками. Ще чотирьох воїнів було госпіталізовано з пораненнями різної ступені важкості.

Нагадаємо, що у Ростові пройшла хвиля обурень від росіян через біженців з "ЛДНР".

Раніше ми повідомляли про ніч на Донбасі: "ЛНР" конфіскує автомобілі цивільних, Зеленський прийняв важливе рішення, а український військовий загинув.