Заступник міністра юстиції Олена Висоцька висловилася проти кримінального покарання. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "Рада".

Чиновник зазначила, що утримання одного ув'язненого у в'язниці коштує близько 10,9 тисячі гривень на місяць. У той час як отримав умовний термін в десять разів дешевше.

Скрін, відео YouTube в'язниця
Скрін, відео YouTube в'язниця

"З іншого боку, засуджений до пробації, тобто не перебуває у в'язниці і сплачує або штраф, або залучається до суспільно корисних робіт, коштує державі приблизно тисячу гривень. Тобто кримінальне покарання у вигляді пробації в 10 разів дешевше!",- повідомила вона.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олена Висоцька зазначила, що дана різниця в грошах є причиною, по якій більшість країн ЄС пішла шляхом засуджених у в'язницях. Вона повідомила, що завданням Мін'юсту є ресоціалізація ув'язнених так, щоб вони були безпечні і не скоювали злочинів.

В'язниця, фото: скріншот з відео
В'язниця, фото: скріншот з відео

Раніше Знай писав, українці знайшли спосіб заощадити на доставці посилок "Нової пошти": від 20 до 70 гривень за раз. У компанії, схоже, почули клієнтів і вирішили переглянути тарифи - в деяких випадках українці навіть зможуть заощадити до 20 гривень.

Також "Знай.ua" писав, що на думку нардепа, влада тисне на білий бізнес, щоб контролювати всі грошові потоки в державі.Про це заявила народний депутат, член Комітету ВР з економічного розвитку Людмила Буймістер, коментуючи значне зростання кількості перевірок бізнесу податковими органами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським військовослужбовцям на 20-30%.