Представник ДСНС розповів, що робити в надзвичайній ситуації. Про це повідомляє портал ТСН з посиланням на брифінг голови відділу планування заходів цивільного захисту ДСНС Олега Стоволоса.

За його словами, в місті під час надзвичайної ситуації оголошують сирену. Якщо ви її почуєте, то слід включити телевізор і радіоприймач для того, щоб почути оголошення.

Якщо людина знаходиться вдома, то необхідно закрити вікна, перекрити газ, електрику і воду, взяти так званий "тривожний чемоданчик" і йти до найближчого місця укриття.

Вибух будинку, фото: ДСНС
Вибух будинку, фото: ДСНС

У разі якщо ви перебуваєте на вулиці, то радимо якомога швидше дістатися до адмінбудівлі. Там ви знайдете інструкції від місцевої влади і відправитися в укриття.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Стоволоса, укриттями в столиці служать споруди подвійного призначення-станції метрополітену, цокольні підвальні приміщення, підземні переходи, автомобільні паркінги.

автомобілі з гучномовцями у Києві, скрін з відео
автомобілі з гучномовцями у Києві, скрін з відео

Якщо ж зв'язок буде відсутній, то сповіщати людей будуть гучномовці із залученням автомобілів рятувальники, Нацполіції або "швидкої допомоги". У таких повідомленнях буде вказано також адресу, біля якої слід людям зібратися.

Представники ДСНС у Києві пояснив, що це може бути місткий рюкзак, куди необхідно покласти документи в непромокаючому пакеті. Йдеться про гроші, банківські картки, ключі від будинку і автомобіля, пристроїв зв'язку, радіоприймачів, аптечку з медикаментами і ліками.

Також Олег Стоволос повідомляє, що має бути два комплекти одягу, засоби гігієни та близько двох літрів води.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Міноборони України продумало план до 2024 року-закупівля зброї під секретом.

Також "Знай.ua" писав, що екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами".

Раніше портал Знай.uа повідомив, що спортсмен провів мовчазний протест на Олімпіаді - 2022 у Пекіні: "Ні війні в Україні".