Якщо Кабмін якнайшвидше затвердить план, це дасть можливість завершити один з ключових кроків до осучаснення процедур оборонних закупівель.

План має узгодити уряд країни. План стосується закупівель товарів та робіт оборонного сектору. Про це повідомляє Незалежна антикорупційна комісія.

Ці процедури здійснюються за закритою процедурою. Такий крок було здійснено для розвитку системи озброєння та використання державних коштів більш ефективно.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

За даними повідомлення в історії України вперше Міноборони не плануватиме закупівлі "відтепер на тепер", а матиме чіткий план, який дозволяє виробникам вибудовувати свою стратегію виробництва та взаємодії з міністерством.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Питання перегляду цього плану – питання відкрите. Попередній досвід свідчить про те, що державне оборонне замовлення у попередні роки коригували занадто часто. На це нарікали як виконавці ДОЗу, так і експерти від громадянського суспільства.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

Міноборони знадобилося понад рок, щоб почати втілювати у життя положення Закону України "Про оборонні закупівлі".

До цього часу закупівлі озброєння та військової техніки в Україні залишаються повністю секретними. Це унеможливлює антикорупційний контроль за такими закупівлями.

Нагадаємо, раніше 13 лютого відбулася низка масштабних вишколів для цивільного населення за ініціативи Національного Корпусу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗСУ показали, які "валентинки" приготували для ворога.

Також "Знай.ua" писав, що екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами".