17 та 18 лютого на Закарпаття є небезпека підняття та розливу річки Боржава. Можуть бути затопленими автошляхи та сільгоспугіддя.

Про небезпеку повідомили на офіційному Telegram-каналі ДСНС. За прогнозами синоптиків, через значні дощі та танення снігів, рівні води у річках Боржава та Латориця можуть значно підвищитися.

Повінь на Боржаві. Фото: Youtube
Повінь на Боржаві. Фото: Youtube

Очікують вихід води на заплаву міждамбового простору на річки Латориця в місті Мукачево. Крім того, через паводкову хвилю на річці Боржава попереджають про перелив автодороги Мукачево-Рогатин в районі села Вільхівка. Рятувальники попереджають про небезпеку швидкого руху. Та просять у разі можливості утриматися від поїздок у зазначені дати по цих автошляхах.

Підтоплення автошляху імовірне у ділянці В. Ком'яти - Шаланки. Боржава продовжить набирати рівень. Затоплення може відбутися у селах Кам'янське, В. Ремети, Заріччя, Сільце, В. Ком'яти, М. Ком'яти, Боржавське, Луково, Білки, Хмільник.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

17 лютого у селі Порошково Ужгородського району вода підтопила двори. Відео опублікував на своїй сторінці у Facebook житель села Іван Вакула.

Тим часом у Великих Ком'ятах 17 лютого укріпили лівобережний водозахисний земляний вал, який було розмито січневим паводком. Дощі з регулярною періодичністю йтимуть до 21 лютого.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ назвали нову дату ймовірного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві над посольством Росії видно дим, рятувальників поки не кличуть.

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі окупанти обстріляли ліцей, дітей ховали у підвалі.