У Міністерстві охорони здоров'я вирішили знову розвіяти всі міфи, які поширюються в Інтернеті. Якої інформації довіряти, а яку пропускати повз вуха.

Новий пост з'явився на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

Ось, наприклад, не так давно з'явилася інформація про те, що у всіх вагітних жінок, які зробили вакцину, стався викидень, а компанії просто приховують ці дані. Йдеться про вакцину Pfizer.

Насправді, як виявилося, в документі Pfizer-BioNTech, який компанія представила для реєстрації своєї вакцини, розглядаються деякі несприятливі повідомлення після вакцинації від COVID-19. Втім, описані випадки не показують причинно-наслідковий зв'язок між небажаним явищем і вакцинацією. Немає доказів того, що всі вагітності жінок, які отримали щеплення в звітний період, закінчилися смертю плода.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Другий міф, який поширюється по мережі - вакцинація провокує мутацію вірусу, тобто він стає більш заразним. І частина людей вважають, що Омікрон з'явився виключно завдяки цьому, і в майбутньому зовсім перетвориться на катастрофу.

Вакцинація. Фото: YouTube
Вакцинація. Фото: YouTube

В реальності, наукові дані не підтверджують дану інформацію. Вже доведено, що вакцинація знижує поширення вірусу, а також частково захищає від нових варіантів. Згідно з інформацією експертів Health Desk, жодна з наявних вакцин не є причиною появи більш небезпечних варіантів COVID-19.

До слова, не так давно в Канаді були зняті практично всі обмеження, які пов'язані з коронавірусною інфекцією, і частина людей вважає, що це пов'язано з масовими протестами, які пройшли в країні. Насправді ці твердження не відповідають дійсності.

Зняття обмежень пов'язане виключно з тим, що в Канаді було вакциновано вже більше 80% населення.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

Канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо підкреслив, що Канада все ще знаходиться в розпалі смертельної пандемії, і певні обмеження будуть діяти до тих пір, поки ситуація не стане більш контрольованою.

Нагадаємо, що найгірший сценарій вже тут: в Україні щодня продовжують реєструвати понад 40 тисяч випадків коронавірусу

Раніше повідомлялося, що в МОЗ розповіли про успіхи боротьби з онкологією у дітей: закуповують ліки, роблять трансплантації

Також, МОЗ затвердило сезонне меню для дитячих садків: чим годуватимуть малюків