У США офіційно заявили, що кількість російських сил на кордоні з Україною за останні дні збільшилася щонайменше на 7 тисяч військових.

Про це заявив під час телефонного брифінгу у Вашингтоні високопоставлений чиновник адміністрації Байдена, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вчора російська влада заявила, що відводить війська від кордону з Україною. Ця заява привернула багато уваги як тут (у США – ред.), так і по всьому світу, однак зараз ми знаємо, що це була брехня",- зазначив представник адміністрації.

Він також наголосив, що Сполучені Штати і союзники продовжать дипломатичні зусилля для запобігання загостренню, але водночас залишаються готовими рішуче відповісти на будь-яку нову агресію РФ проти України.

Скріншот

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

До того ж видання Politico заявило, що перспектива "нападу" 16 лютого перебільшувалася. При цьому справжня дата вторгнення - після 20 лютого. Адже саме тоді закінчується російсько-білоруські навчання та Олімпійські ігри.

(Satellite image ©2022 Maxar Technologies)
(Satellite image ©2022 Maxar Technologies)

В той же час видання CNN показало супутниковий знімок, на якому видно, що Росія за одну ніч побудувала тактичний міст через Прип'ять за шість кілометрів від українського кордону.

Нагадаємо, військові з зони ООС привітали українців з Днем єдності: "До кінця будемо захищати". Вони наголосили, що саме завдяки єдності українська армія вже восьмий рік стримує ворога

Також Знай писав, окупанти обстріляли дитячий садок на Донбасі: є поранені. Зараз на місце виїхали співробітники ДСНС Луганської області

Раніше Знай повідомляв, Зеленський видав Указ по рішенню РНБО щодо національної безпеки: діяльність Росії – одна з основних загроз. Рішення президента про забезпечення державної безпеки