Президент України Володимир Зеленський розширив санкції проти підозрюваного в державній зраді блогера Анатолія Шарія і головного редактора скандального видання "Країна" Ігоря Гужви.

Відповідний указ №57/2022 опублікували на сайті Президента. Під санкції крім Шарія і Гужви також потрапили їх сім'ї - дружина блогера і її мати, а також колишня дружина головного редактора "Країни". Крім того, обмеження тепер поширюються не тільки на основні домени сайтів "Шарій" і "Країна", а й на інші ресурси з ідентичним змістом.

Анатолій Шарій, кадр з відео
Анатолій Шарій, кадр з відео

Ігор Гужва
Ігор Гужва

Тобто, згідно зі змінами, провайдери повинні блокувати доступ також до "інших веб-ресурсів/сервісів, які забезпечують доступ до порталів Шарій.net і Країна.uа (товарного знака, його графічного відтворення), веб-ресурсу/сервісу, аналогічного за змістом".

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Обмеження введені на основі інформації Служби безпеки України. За її даними, особи, які потрапили під санкції, ведуть на території країни протиправну діяльність. В СБУ стверджують, що Шарій і Гужва займаються антиукраїнською пропагандою.

Указ Зеленського №57/2022
Указ Зеленського №57/2022

Нагадаэмо, Зеленський видав кказ за рішенням РНБО з національної безпеки: діяльність Росії - одна з основних загроз

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський зрадів тому, що за мирних українців є кому постояти: воїни ЗСУ показали потужні навчання

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський привітав українців з Днем єднання і пояснив, чому не потрібно боятися: "Разом ми зможемо захистити наш дім"