Останнім часом вступ України до НАТО у багатьох на слуху. В уряді вирішили нагадати, що стратегічний курс розвитку з прицілом вступу у члени прописаний в Конституції України.

На сторінці Facebook Міністерства соціальної політики показали відео, у якому розвінчали 5 фейків про Північно-Атлантичний Альянс.

У повідомленні зазначають, що вступ до Європейського Союзу та НАТО закріплений у Конституції та залишається незмінним. А стратегічна готовність НАТО прийняти Україну також підтверджена у Декларації Бухарестського саміту 2008 року, де прямо вказано, що Україна стане членом НАТО.

НАТО. Фото: YouTube
НАТО. Фото: YouTube

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спробували розібратись з найпопулярнішими міфами про НАТО, зібрали найбільші 5 та спростували їх.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  1. У Росії запускають фейк про те, що НАТО обіцяло РФ не розширюватися далі. Це міф, адже у статуті НАТО прописано демократичні засади. Сам Альянс не може вирішувати кому вступати у його члени, а кому ні. Якщо країна виконує зобов'язання та підходить під стандарти організації, то її приймуть. Тим паче таких пунктів, а саме про нерозширення, нема в жодних документах.
    Також зазначається, що Горбачов, на чи слова спирається Путін, сам спростував цей факт.
  2. НАТО - агресивний блок, стверджують у РФ. Це ще один міф, адже у статуті Альянсу прописані принципи захисту та оборони членів-учасниць. НАТО було створено щоб захищатися, а не нападати. А російські олігархи побудували собі житло та тримають капітал саме в країнах-учасницях НАТО.
  3. НАТО входить на російський кордон. Це черговий фейк. Росія й так вже має спільні кордони з 5 країнами учасницями НАТО. Загальна дотичність до кордонів учасниць НАТО з РФ 1200 км, тоді, як довжина всього кордону 20 000 км. Коли Україна вступить до Альянсу, кордон зросте всього лише на 2000 км.
  4. Путін запевнює своїх громадян, що членство України в НАТО призведе до загрози РФ. України надто маленька країна, у неї немає великої кількості зброї, а також армії, щоб нападати на будь-яку країну, а тим паче на РФ, яка має в десятки разів більшу армію, та витрачає велетенські кошти на мілітаризацію.
  5. Останній фейк, який легко розвінчати - це те, що у разі невступу України до НАТО ситуація різко нормалізується. Нагадаємо, у 2014 році, Україна була нейтральна, але РФ все одно анексувало Крим та частину східних областей України. Слабкість нашої країни дає ширші можливості РФ, щоб і надалі захоплювати території.

НАТО. Фото: YouTube
НАТО. Фото: YouTube

Росія боїться лише сильних, тому вступ України до НАТО - важлива складова безпеки нашої країни.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ щодо забезпечення нацбезпеки країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні запровадять військову поліцію та оборонний бюлетень.

Також "Знай.ua" писав, що Повітряні Сили ЗСУ показали неймовірну точність своїх винищувачів.