В Уельсі вирішили платити підліткам стипендію у $2000 на місяць. Молодим людям допомогатимуть підготуватися до самостійного дорослого життя у рамках пілотної програми базового доходу уряду.

Кожному 18-річному підлітку, буде запропоновано вказана сума, яку будуть виплачувати впродовж двох років. Про це повідомляє BBC.

Очікується, що близько 500 людей матимуть право приєднатися до програми. Вартість пілотного проєкту близько 27 млн доларів.

Студенти. Фото: Instagram
Студенти. Фото: Instagram

Чиновники заявили, що це найбільша сума, запропонована програмою базового доходу в будь-якій точці світу. Представники консервативної партії заявили, що це марна трата грошей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Проєкт триватиме щонайменше три роки. У ньому зможуть взяти участь усі жителі Уельсу, яким виповниться 18 років протягом наступних 12 місяців. Якщо учасник експерименту влаштується на роботу — базовий дохід за ним збережуть.

"Стипендія" на місяць буде оподатковуватись, і, як очікується, уряд Великої Британії зарахує цы кошти, як дохід, що означає, що це вплине на чиєсь право на пільги.

За допомогою базового доходу уряд хоче провести експеримент, як виплати допоможуть підготуватися до самостійного дорослого життя, а також з'ясувати вплив подібної допомоги на фінансовий та емоційний стан людини.

Нагадаємо, раніше абітурієнтам які зареєструвалися на пробне ЗНО у березні прийдеться складати іспит.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні каратимуть за продаж курсових і дипломів.

Також "Знай.ua" писав, що скандальна відставка міністра Сергія Шкарлета - "розбірки" в Раді і відрахування.